maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ja lisää ruokaa! Linssi-halloumipihvit

Kesästä ja kesäruoasta intoutuneena kokeilin alkuillasta paistella linsseistä, kasviksista ja halloumin jämistä pihvejä. En jaksanut alkaa etsiä ohjetta, joten tämä on ihan hatusta vedetty... Muuten hyvä, mutta rakenne kaipaa ehkä vielä vähän viilausta, jotta pysyisivät paremmin kasassa paistettaessa. Korppujauhoja voisi ehkä olla ainakin enemmän... Mutta menee ihan tälleenkin:

LINSSI-HALLOUMIPIHVIT
n. 16 kpl

2 dl linssejä (esim. keltaisia ja punaisia)
4 dl vettä
(1/2 kasvisliemikuutio keitinveteen)

n. 1/3 kesäkurpitsaa raasteena
1/2 paprika kuutioituna
1/3 pkt halloumia raasteena
1/2 sipuli silputtuna
seesamin- ja auringonkukansiemeniä
sitruuna- ja yrttisuolaa
mustapippuria
chilirouhetta
1/2 dl korppujauhoja
1/2 prk kermaviiliä
2 kananmunaa

Kastike:
1/2 prk kermaviiliä
1 reilu tl piparjuuritahnaa

Keitä huuhdellut linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Kaada mahdollinen ylimääräinen vesi pois.

Sekoita raastettu ja valutettu kesäkurpitsa, raastettu halloumi, pilkotut kasvikset, siemenet, korppujauho, kermaviili ja kananmunat ja anna taikinan turvota hetki. Mausta maun mukaan mustapippurilla, suolalla ja chilirouheella.

Kuumenna rasva paistinpannulla ja nostele taikinasta n. ruokalusikan kokoisia nokareita. Paista keskilämmöllä kullanruskeiksi. 

Sekoita kermaviiliin teelusikallinen piparjuuritahnaa, mausta mustapippurilla. Tarjoile kastike haaleaksi jäähtyneiden pihvien kanssa. Lisukkeeksi sopii vaikka uudet perunat voisulan kanssa tai raikas vihersalaatti. Tai sitten ihan vaan näin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti