sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesäruokaa: kvinoa-tonnikalasalaatti & paistettua halloumia

Aaaaa, pakko laittaa tämä pikaisesti keksimäni ohje heti ylös, että muistan jatkossakin tehdä tätä! Kesällä ei välttämättä maistu kuumat keitot tai muut lämpimät tai raskaat ruoat, joten on taas aika kehitellä kesäruokia. 



Ihastuin muutama kuukausi sitten kvinoaan, ja sen jälkeen unohdin koko raaka-aineen. Vähän aikaa sitten tuli kuitenkin kokeiltua kvinoa-linssipihvejä, jotka oli tosi maukkaita. Tänään piti nopsaa kehitellä jotain iltaruokaa ja samalla evästä maanantaille, ja onneksi muistin kvinoan. Keitetyn kvinoan sekaan voi lisätä haluamiaan kasviksia, mausteita, kalaa jne. ja syntyy helppo, maukas salaatti. Tässä oma, hyväksi todettu versioni:

KVINOA-TONNIKALASALAATTI & PAISTETTUA HALLOUMIA

2/4:lle syöjälle (pääruokana/lisukkeena)

1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio

1 prk ananasta kuutioina
1 prk tonnikalaa öljyssä
1/2 paprikaa kuutioina
1/2 sipulia silputtuna
1/2 rs miniluumutomaatteja
yrttisuolaa, mustapippuria
1 pkt halloumia
tuoretta basilikaa

Lisäksi: paahdettuja auringonkukan- ja seesaminsiemeniä

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan: huuhtele kvinoa huolella kuumalla vedellä, ja lisää puhtaaseen, kiehuvaan veteen. Laita sekaan kasvisliemikuution puolikas. Keitä kvinoaa kannen alla keskilämmöllä n. 15 min, välillä sekoittaen.

Pilko kasvikset, valuta tonnikala ja ananaskuutiot.
Lisää jäähtyneeseen kvinoaan tonnikala, ananas ja pilkotut kasvikset. Mausta tarvittaessa ripauksella yrttisuolaa ja mustapippuria.

Paista pannulla pienessä määrässä rasvaa halloumiviipaleet kullanruskeiksi. 

Paahda samalla pannulla muutama ruokalusikallinen auringonkukan- ja seesaminsiemeniä.

Tarjoile kvinoasalaatti jäähtyneenä paistettujen halloumiviipaleiden, paahdettujen siementen ja tuoreen basilikan kanssa.




Maistuvaa kesäkuun alkua! Tämänkaltaista settiä tulee varmaan jatkossakin ruokapuolelta: kasviksia, kalaa, helppoa ja maukasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti