lauantai 20. syyskuuta 2014

Alkusyksyn satoa

Tähän mennessä syksyyn on mahtunut muutamia aika mahtavia juttuja! Ensinnäkin se ihana raku-kurssi, jonka aikaansaannoksista olen saanut huikeasti hyvää palautetta, ihan vierailtakin ihmisiltä ympäri Suomea! Jopa ostajaehdokkaita ilmaantui, mutta rakutyöt eivät valitettavasti ole myytävinä. Lisäksi olen miettinyt sitä, että uniikeille, hienon henkilökohtaisen ja työläänkin prosessin tuotoksille olisi mahdoton edes laittaa hintalappua. Maalauksista luopuminenkin on välillä vaikeaa ja haikeaa, mutta niitä sentään voi tehdä lisää, kun vaan ehtii. Rakukeramiikkaa puolestaan pääsee tekemään vain kerran tai pari vuodessa, joten sekin tekee töistä arvokkaita. Ainakin siis tunnearvoltaan. 

Helppo harrastus postcrossing on puolestaan viime aikoina tuonut paljon iloa ja mielenkiintoisia tuttavuuksia ympäri maailmaa! Lähiaikoina kortteja on putkahdellut postiluukusta esim. Chilestä, Kiinasta, USA:sta ja Saksasta. Omia kortteja on lähtenyt mm. Malesiaan, Hollantiin, Kiinaan ja USA:han. Ihan huippua huomata, että samanhenkisiä ihmisiä löytyy täysin ventovieraista ympäri maailmaa. Esimerkiksi taide, luonto ja lukemani kirjat ovat olleet yhdistäviä tekijöitä, kansalaisuudesta riippumatta. Onneksi löysin tämänkin helpon harrastuksen, josta on paaaaaaaljon iloa!!!


Raku-viikonlopun jälkeen koitti uusi seikkailu, kun aloitin kuvataideterapian menetelmäopinnot. Aika huima viikonloppu siis taas! Meillä on hieno opettaja ja ryhmä, ja uskon tulevan matkan olevan mielenkiintoinen, mutta samalla myös haastava kokemus. Eniten joudun tekemään töitä sen suhteen, että saan pidettyä oman kuvataiteen tekemisen tavoitteet ja tyylin erillään siitä, mitä kuvataiteen käyttäminen menetelmänä tarkoittaa. Paljon on sulateltavaa ja opittavaa parin ekan kerran perusteella. 


Opintoihin sain yhdistettyä mökkeilyn, koska opinnot sattuivat samalle paikkakunnalle meidän mökin kanssa. On ollut niin hieno alkusyksyn aurinkoinen viikonloppu, että välillä tuntunut kuin ulkomailla olisi! Aamulla oli upeat maisemat sumuisella järvellä, ja aika tunnelmallista oli mennä veneellä rantaan ja siitä hurauttaa koululle :) Luonnosta olen ammentanut paljon uusia aiheita omiin töihin, ja innostuin uudelleen myös akvarellimaalauksesta! Akvarelliin on ollut aina sellainen viha-rakkaussuhde, mutta nyt löytyi taas kipinä kokeilla, monen vuoden tauon jälkeen! 


Illat on olleet sysimustia, ja vesi on virkistävän viileää, 15-asteista. Ja mökin pihapiirissä saunan liepeillä jolkotteli taas kettu. On tämä syksykin aika kiva vuodenaika! Nyt muutamia kuvia puhelimen kätköistä ja vielä viimeinen pulahdus mustaan Saimaaseen, siis tältä illalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti