torstai 28. marraskuuta 2013

Kartonkigrafiikkaa ja monotypioita


Olin pari viikkoa sitten viikonloppukurssilla kokeilemassa innoissani kartonkigrafiikan tekoa, joka oli ennestään ihan vieras juttu. Tosin ajankohta viikonloppukurssille oli pahin mahdollinen, koska lauantai meni surun merkeissä hautajaisissa, ja grafiikkaan keskittyminen oli vähän vaikeaa. 

Pääsin kuitenkin vähän edes jyvälle siitä, mikä kartonkigrafiikan idea on ja mitä kaikkea sillä voi saada aikaan. Teemana omissa kokeiluissa oli (kuinka ollakaan...) pöllöt. 

Pitää muistaa laittaa jälkikäteen jotain kuvia valmiista vedoksista...

Tässä alkuun siis kuvia grafiikan luokasta ja opettajan näyttämästä esimerkistä, miten vedostetaan usealla eri värillä. Oli kyllä mielenkiintoista, ja haluan ehdottomasti kokeilla joskus uudelleen! Pari laattaa jäikin odottamaan kaiverrusta ja vedostamista joskus tulevaisuudessa. Jos olisi ehtinyt ja tajunnut, tämä olisi ollut hyvä tekniikka tehdä yksilöllisiä joulukortteja. No, ehkä noille pöllöille voi jotkut tonttulakit piirtää päähän ja laittaa menemään joulukortteina :D Tai sitten seuraavana jouluna voisi olla vähän aikaisemmin liikenteessä jouluvalmistelujen ja -korttien suhteen. Saas nähdä...

Syväpainovärit olivat aika tömäkkää tavaraa, ja onneksi muistin ottaa tarvittavat suojavälineet (suojahanskat, esiliinan ja huonot vaatteet) mukaan. Ensin olin huolissani väreistä, koska en oikein saanut sekoitettua haluamiani sävyjä ja kaikki värit tuntuivat liian räikeiltä ja vahvoilta. Mutta siinä vaiheessa, kun kurssikaveri näytti petroolinsinisen värin, josta saa sekoitettua turkoosia, kaikki ongelmat ratkesivat! :) 

Esimerkkikuvista näkee, että hienon lopputuloksen saa ihan päävärejäkin käyttämällä. Itse suhtauduin muutenkin koko touhuun hyvinkin kokeilunhaluisesti, joten kaikki mitä syntyi, oli positiivinen yllätys. Jatkossa kiinnostaisi jatkaa Kuuba-teemaa myös tällä tekniikalla (koska ne isot maalaukset ei ikinä valmistu...) Mulla onkin jo valmis visio siitä, miltä ovet ja muut kaupunkimaisemat näyttäisivät valmiina vedoksina :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti