tiistai 2. heinäkuuta 2013

Välimeren kasvispiirakka

Välimeren maut toimivat inspiraation lähteenä tälle suolaiselle piirakalle. 

Täytteeksi valikoitui tällä kertaa mm. salaattijuustokuutioita, miniluumutomaatteja, mustia oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, yrttituorejuustoa, sitruunapestoa, pinjansiemeniä, emmentalraastetta ja parmesaania. 

 

Välimeren kasvispiirakka 


Pellillinen, n. 25 palaa

Pohja 

Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy 600 g (pakaste)


Täyte

2-3 keväsipulia varsineen
1 tlk Apetina salaattijuustokuutioita (laktoositon, 10 %)
1 rasia miniluumutomaatteja
1/2 tlk mustia oliiveja (pieni purkki)
n. 1/3 tlk aurinkokuivattua tomaattia paloina basilikaöljyssä
2-3 rkl tuoreraastettua parmesaania
1 rs (200 g) Valio Yrttituorejuustoa (laktoositon)
1 tlk (2 dl) täyteläistä ruokakermaa 
3 kananmunaa
1 pss Emmental-juustoraastetta
1/2 pss (n. 25 g) pinjansiemeniä
pizzamaustetta ja rouhittua mustapippuria

* Koristeluun herneenversoja ja tuoretta basilikaa



*Sulata valmis lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan, ja kauli sopivan kokoiseksi pohjaksi uunipellille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista uunissa 200-225 asteessa n. 10 minuutin ajan.

*Huuhtele pohjan ollessa uunissa kevätsipuli ja tuoreet tomaatit. Pilko ja viipaloi kasvikset täytettä varten. 


*Ripottele esipaistetun pohjan päälle aurinkokuivatut tomaatit, pilkottu sipuli, salaattijuustokuutiot sekä viipaloidut miniluumutomaatit.


*Sekoita kananmunat, kerma, tuorejuusto, parmesaaniraaste ja osa emmentalraasteesta keskenään. Levitä seos kasvistäytteen päälle. Lisää täytteeseen pinnalle mustat oliivit, ja tarvittaessa lisää tomaattiviipaleita ja salaattijuustokuutioita näköä antamaan. Ripottele pinnalle mausteeksi pizzamaustetta ja rouhittua mustapippuria. Paista uunissa n. 220 asteessa vielä noin 20-25 min. 


*Lisää loppuvaiheessa piirakan pinnalle juustoraastetta, sitruunapestoa ja pinjansiemeniä. Paista vielä n. 5-10 min, kunnes pinjansiemenet ja juustoraaste ovat saaneet väriä. 


*Jäähdytä piirakka ja koristele tarjoiluvaiheessa esim. tuoreilla basilikanlehdillä ja herneenversoilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti