keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Urbaania ja eettistä

Kotivinkin testin mukaan olen kokkina "urbaani ja eettinen". Vai niin...

No, ei toki mennyt ihan metsään tuon testin tulos, koska olen aika ruokahifistelijä ja kiinnitän huomiota ruoanlaitossa raaka-aineiden laatuun ja alkuperään. Eettisyyden suhteen voi olla välillä vähän siinä ja siinä, koska käytän myös kaikenlaista ei-niin-ekologista. Mutta, koska en tue hankinnoissani lihan tehotuotantoa ym. pahuuksia, saan ehkä vähän anteeksi joissain muissa valinnoissani :)


Vuosien ajan ollessani kasvissyöjä tulivat kaikki (harvat) puolivalmisteet ja einekset vähän liiankin tutuiksi. Ihan uusia kasvisjuttuja tulee nykyäänkin harvemmin vastaan, mutta etnisistä kaupoista tekee välillä hyviä ja mielenkiintoisia löytöjä.


Tämä itselleni uusi kasvisruokatuttavuus löytyi Punnitse ja säästä- kaupasta: 
Granose Sunflower seed, Lentil & Vegetable roast mix

Paketista löytyi myös valmistusvinkki, joten tällä kertaa kasvismureke päätyi ruokaohje-ehdotuksen mukaan paprikoiden täytteeksi. Englanninkielisistä ohjeista huolimatta lopputulos oli sitä, mitä pitikin :D Wihuu, näitä tuotteita voi kokeilla siis toistekin!






Ohjeen mukaan valmistettuna tästä tuli neljä täytettyä paprikanpuolikasta. Ohjeessa suositeltiin paprikojen pinnalle kovaa vuohenjuustoa, mutta koska vuohenjuustokiintiö on tältä erää täynnä, valitsin juustoksi Grana Padano-raastetta. Juustoraastetta laitoin sekä varsinaiseen täytteeseen että täytteen pinnalle paistamisen loppuvaiheessa. 


Tässä lyhyesti, miten homma etenee:


*uuni päälle 180 asteeseen


*kahteen murekejauhepussiin (2 x 75 g) lisätään 2 dl kylmää vettä, sekoitetaan hyvin ja annetaan vetäytyä 10 minuutin ajan

(murekeseosta voi maustaa mielensä mukaan, mutta tällä kertaa (muistaakseni) tyydyin vain lisäämään juustoraastetta ja mustapippuria)

*halkaise paprikat, poista siemenet ja vaaleat osat ja huuhtele hyvin


*pirskota paprikanpuolikkaille oliiviöljyä ja murskattua valkosipulia (1-2 kynttä tai valmista valkosipulimurskaa n. 1 tl)


*esipaista paprikoita uunissa n. 10 min ajan


*täytä paprikat kasvismurekkeella ja paista vielä 10 min 


*ripottele paprikoille lopuksi juustoa, paista vielä uunissa 10 min 

*Lisukkeeksi täytetyille paprikoille tuli kevyesti kypsennettyä kukkakaalia, joka sai makunsa aurinkokuivatusta tomaatista, yrttituorejuustosta, savusuolasta, kermasta ja sulatejuustosta. Raikas vihersalaatti sopisi lisukkeeksi myös oikein hyvin.


*Tarjoiluun tuli lisäksi sitruunapestoa ja kurpitsansiemeniä. 


Maittava kasvisateria, suosittelen! 


Mutta terveellisyydestä en mene sanomaan mitään, ruoanvalmistuksessa käyttämästäni juustojen määrästä johtuen :)




1 kommentti:

  1. Ei ollenkaan liity kokkaamiseen tää kommentti mutta tulin vaan raportoimaan että TOINEN KORVIS ON HÄVINNYT.APUA!!! On jossain kausalan ja kouvolan välillä. IIIK, se oli niin söpö. Nukuin yhden yönkin niitten kanssa viikonloppuna ja nukkumattikin käski sanoa sulle että oli hienot!! Ja nyt olen toisen hukannut, ei voi olla totta!!

    VastaaPoista