sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Maailman huonoin blogi [eli blogi, jossa ani harvoin tapahtuu mitään :)]

Huhuu!

Nyt ollaan jo pitkälle syksyn puolella, eikä täällä ole ikävä kyllä tapahtunut mitään, hmmm... elokuun jälkeen...Tässä siis hieman kuulumisia maailman huonoimmalta ja laiskimmalta bloginpitäjältä: 


Jotenkin tiesin/arvasin/pelkäsin, että omalla kohdallani blogin pitäminen menee juurikin näin: kamalasti olisi asiaa ja kuvia, mutta ei kuitenkaan muka aikaa tuoda niitä tänne asti. Ratkaisuna voisi olla se, että bloginkin päivitykset hoitaisi kännykällä, mutta jotenkin se tuntuu tylsältä ja työläältä. Helppo on laitella nettiin yksittäisiä kuvia puhelimella, mutta pidempien juttujen työstäminen (lue: tappelu kosketusnäytön ja "näppäimistön" kanssa) ei ole mun juttu. Blogin pitämistä ja kuvien laittamista varten keittön pöydältä löytyy ihan asiallinen miniläppäri, jolla on kätevä omia juttuja kirjoitella. Alun perin sain tämän pikkuläppärin "keittokirjaksi", mutta on tätä tullut jo muuhunkin hyödynnettyä. Miniläppäreitä ei taida enää olla pahemmin markkinoilla, kun kaikki siirtyvät tabletteihin, joten siinäkin mielessä tämä masiina alkaa varmaan olla jo harvinaisuus :)


No, se riittääköön näistä tietoteknisistä aiheista....Kivat jutut, jotka odottavat pääsyä tänne asti:


Tekemättä jääneiden asioiden listalla ensimmäisenä olisi matkakertomus ihanasta pohjoisen Portugalin reissusta: kauniista Porton kaupungista ja mielenkiintoisista seikkailuista Dourojoen varrella. Kuvamateriaalia ja kokemuksia kertyi paljon, ja haluaisin mielelläni jakaa niitä muiden kanssa. 


Toiseksi pitäisi päivittää monenlaisia uusia taide- ja korujuttuja. Melkein ainut hyvä puoli syksyssä (villasukkien ja lyhtyjen lisäksi) on se, että kansalaisopiston kurssit alkoivat jälleen! Jatkoin samassa maalausryhmässä kuin viime vuonna, jotta edes kerran viikossa saa "Operaatio Kuubaa" eteen päin. Työn alla on nyt kolmas isompi maalaus, ja se saattaakin nousta tähänastiseksi omaksi suosikiksi :D Koska öljyvärimaalaukset (ainakin itselläni) syntyvät sen verran hitaasti, en vielä tiedä haaveilemani näyttelyn ajankohtaa... onko vielä edes v. 2014 vai kuinka pitkälle pitää vielä odottaa riittävää määrää materiaalia... Mutta ei tässä toisaalta kiire ole mihinkään; pääasia että projekti on käynnissä, ja antaa sen edetä omalla painollaan!


Aloitin syyskuussa myös keraamisessa kuvanveistossa, mikä on ollut aivan mahtavan mahtava juttu! Ensimmäisellä kerralla olin aivan ulkona, koska en ollut tehnyt mitään keramiikkaa pitkään aikaan, eli hmm... sitten kouluaikojen... Ensimmäisen kerran harjoittelun jälkeen homma on alkanut kuitenkin pikku hiljaa sujua, ja monet lapsena ja nuorena opitut asiat tekniikasta ja käytännön tekemisestä ovat alkaneet muistua mieleen. Siitä johtuen on erilaisia keraamisia pöllöjä alkanut syntyä kuin sieniä sateella! :) 


On ollut tosi ihanaa hypätä vähän vieraammalle alueelle ja huomata, että kyllähän sekin sujuu. Odotan jo innolla sitä, kun ensimmäiset työt valmistuvat. Nyt työt ovat vasta kuivumisvaiheessa tai raakapoltettuja. Lasittamisvaihe on vasta edessä, ja sen ainakin muistan, että lopputulos voi olla jonkunlainen yllätys... Pääsemme kurssilla tekemään myös rakukeramiiikkaa, jota monet tutut ovat kehuneet. Rakukeramiikkaa en ole aiemmin itse edes tehnyt, joten ekojen töiden polttaminen voi olla aika mielenkiintoinen kokemus. Parin viikon päästä tiedän, onko tuo kokemus mielenkiintoinen hyvässä vai pahassa :) Marraskuussa luvassa on maalauksen ja keraamikan lisäksi myös grafiikan viikonloppukurssi. Oijoijoi, odotan sitäkin jo innolla!

Ja näiden päivittämättä jääneiden taidepläjäysten lisäksi monet muut jutut ovat jääneet vasta ajatuksen tasolle. Leipomisille tai ruoanlaitolle ei ole oikein ollut aikaa tai tarvetta viime viikkoina, mutta yksi etappi ruokaharrastajan elämässä kuitenkin tuli saavutettua eilen: tein ensimmäistä kertaa ihan itse oikeaa risottoa! Sellaista risottoa siis, mitä kokkiohjelmissa tehdään (eli ei mitään keitettyä riisiä + he-ma-paa...) Risotosta tuli ensikertalaisen tekemäksi niin hyvää, että italialaisten herkkujen kokeilut jatkuu varmasti! Vaikken erityisesti ole mikään riisiruokien suurkuluttaja, on risottojen maailma ja lukuisat eri vaihtoehdot alkaneet kiinnostaa. 


Tämä eka kokeilu oli melko simppeli risotto, jossa oli mausteena lähinnä valkosipulia, sipulia, yrttejä ja Grana Padano-juustoa. Tarjoiluun tuli lisäksi pestoa ja lisää juustoa :) Lisukkeena maistui kevyesti paistetut, maustetut porkkana- ja kesäkurpitsaviipaleet ja Espanjasta tuliaisiksi saatu mustekala. Ehkä vähän outoa, mutta hyvää!

Yritän nyt syyskuun viimeisinä hetkinä saada tänne vähän lisää materiaalia, jotta ei blogi ihan kokonaan kuivu kasaan. 

Palaillaan siis piakkoin, kuvien kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti