torstai 23. toukokuuta 2013

Van Goghin jäljillä

Tämän blogin synnyttäminen on pyörinyt mielessä jo tosi pitkään. Jotkut ovat blogia joskus jopa melkein vaatineet, mutta minähän en väkisin tee mitään. Eli aloitetaan nyt sitten harjoittelulla ja katsotaan, mitä tästä tulee. Ja jos ei tule mitään, sekään ei haittaa. 

Viime viikon matkalla Edinburghissa  tuli vastaan sen verran paljon kaikkea mielenkiintoista, että niistä riittää ideoita pitkäksi aikaa. Matkajuttujen lisäksi blogini kautta voi seurata taideprojektini etenemistä, kunhan se taas lähtee etenemään :) Siinä sivussa sitten varmaan vähän laitetaan ruokaa, ihastellaan kukkasia ja väkerretään koruja. Ainakin näin alkuunsa.

Kotimatkalla välilaskulla Amsterdamissa  päädyin pitkästä aikaa ihastelemaan toveri Vincentin teoksia. Tällä kertaa tosin vain matkamuistojen muodossa, mutta silti! Van Goghilla on muutama sellainen teos, joka on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Olin niin onnellinen, kun toissavuonna Amsterdamissa pääsin van Gogh Museumissa ihastelemaan teoksia ihan livenä.


Innostuin äskettäin keräilemään taas taidekirjoja, ja sellainen tarttui matkaan myös Schipholin kentältä. Masterpieces in the Van Gogh Museum esittelee Vincentin traagisen elämänkulun lisäksi tunnetuimpia teoksia. Aivan ihania kuvia!!! Ja kirjan inspiroimana löytyi eilen myös blogilleni nimi!

Hauska sattuma, että viime aikoina itsekin olen innostunut kasvien ja kukkien maalaamisesta, mutta Vincent taisi keksiä ne jutut jo pikkasen minua aiemmin...


Van Gogh, Plum Trees (1888), Scottish National Gallery1 kommentti:

  1. Voi että! Blogini täytti jo vuoden! Pitkä matka on tullut kuljettua, ja olen päässyt tekemään huikeita ja inspiroivia juttuja! Mikä ihaninta, olen myös tavannut paljon hengenheimolaisia, jotka samalla tavalla innostuvat kaikista kivoista jutuista, koruista, tauluista, ruokajutuista ja itse tekemisestä. Odotan innolla, mihin suuntaan blogi ja omat ideat etenevät jatkossa.

    VastaaPoista