lauantai 12. lokakuuta 2013

Kokeiluja keramiikan saralla

Jeeeeeeee! Nyt on viimein ensimmäiset keraamiset jutut valmiina, ja olen jo aivan koukussa tähän hommaan. Tänään (kuten viime päivinä muutenkin) on ollut sellainen luova ja mukava meininki, ja ihana ilmakin ja kaikkea, joten ei voi olla kuin hyvällä tuulella. Ystävän kanssa pyörähdettiin tänään Taideruukissa, ja Tiimarista ostettiin tarroja. Ihan perussettiä siis aikuisten ihmisten viikonloppuna... Niin, ja eilen olin perjantai-illan ratoksi apuna toisen ystävän lapsen 9-vuotiskaverisynttäreillä, jossa todellakin riitti menoa ja meteliä. Luova osuus ko. synttäreillä oli jo melkein perinteeksi muodostunut kasvomaalaus, joka sujui olosuhteisiin (siis lapsimäärään) nähden ihan sujuvasti. Naurettiinkin jo, että ensi vuonna sitten taas uudestaan, kunhan ollaan toivuttu tämänvuotisista juhlista.

Ensimmäiset työt rakusavesta valmistuivat siis pari päivää sitten, ja oli kyllä mielenkiintoista puuhaa. Ottaen huomioon sen, että ensin olin ollut liikkeellä aamuseitsemästä alkaen, päivän Helsingissä ja sen jälkeen illaksi suoraan keramiikkaan, niin ihmeen hyvin sitä jaksoi. Iltakymmeneltä olin kotona, ja yliväsyneenä oli pakko jotain vielä puuhastella, joten tein muutamat pöllöt odottelemaan tulevaa :)

Ensikertalaisena olin rakunpoltossa konkreettisesti ihan pihalla, mutta kiitos opastajien, pääsin jo vähän jyvälle siitä, miten homma etenee. Savua ja tulta, 3 tunnin prosessi pihalla pimeässä ja myöhemmin vielä vesisateessa, ja oli sen arvoista :) Olen ihan in love näihin rakujuttuihin ja muihinkin keramiikkahommiin!!!!! Tekniikat on ehkä vähän vielä hakusessa, mutta parasta keramiikassa on muutenkin se, että lopputulos on aina yllätys. Maalaamisessa pääsee eri tavalla itse vaikuttamaan lopputulokseen, joten on ollut ihan tervettä vaihtelua hypätä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tehdä jotain, mikä ei olekaan niin tuttua tai varmaa.

Omissa savitöissä lasitukset onnistuivat pääosin hyvin, mikä oli iloinen yllätys. Muutenkin olin näiden keramiikkajuttujeni kanssa liikkeellä kokeilumielessä, joten sinänsä ei voinutkaan pettyä, koska ei ollut rima kovin korkealla. Ja tässä sitä nyt keittiön pöydällä on tullut tuijoteltua noiden valmiiden töiden ihania pintoja ja pikku yksityiskohtia. Normaalia tai ei, tää on ihan mahtavaa :) :) :)

Ensimmäisinä töinä valmistui siis rakusavesta mm. muutamia pöllöaiheisia töitä, maatuska ja muna.
Tässä vähän kuvamateriaalia torstai-illan tuotoksista...

2 kommenttia:

  1. Onpas ihastuttavia! Tällästä tekis mieli itsekin kokeilla! Ei taida vaan taito tohon poltteluun riittää, siinä pitää varmaan tietää jotain...

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Suosittelen kyllä lämpimästä rakukeramiikkaa, jota esim. kansalaisopistojen kursseilla pääsee opastettuna kokeilemaan.

    VastaaPoista