tiistai 16. syyskuuta 2014

My Barna

Ihana Barcelona vei palan sydämestäni. 

Kaupunki, joka on täynnä elämää (elokuussa ehkä vähän liikaakin), elämää nähneitä kujia, rosoisuutta, kauneutta, kulttuuria, ruokaa, taidetta, merta, musiikkia, kauppoja... Pintxoja, cavaa, xurroja ja cafe amb lletia. Aukioita, patsaita, puistoja. Dalia, Gaudia ja Miróa. Retroa ja modernia. Alakulttuureita ja valtavirtaa. Arkkitehtuuria, luontoa. Taikasuihkulähde ja kirkkoja. Kaupunki täynnä iloa, mutta myös kurjuutta. Värejä, tuoksuja, meteliä, mutta myös autioita, pimeitä kujia (eksyttiin kerran yöllä sellaisillekin). Kilometrejä kertyi, ja pelkästään metrotunneleissa sai kävellä aikamoisia matkoja. Ja niissä tunneleissa oli KUUMA! Parhaat kengät katujen tallaamiseen löytyi vähän vahingossa, mutta myöhemmin huomasin, että kaikilla tuntui olevan joko Havaianasit tai argentiinalaiset Paezit. Omat siniset Paezit vilahtaakin yhdessä kuvassa: maailman mukavimmat kengät!

Viikko oli sopiva aika seikkailla Barcelonan katuja ja kujia, mutta kauemminkin olisi tietysti viihtynyt. Pahimmat turistirysät jätettiin väliin, koska ei kiinnostanut tuhlata aikaa tuntikausien jonotteluun. Siinä siis elokuun huono puoli. Tänä elokuussa oli vielä ennätysmäärä turisteja! (näin uutisista, vaikken katalaania ymmärräkään). Lisäksi paikalliset (turismin parissa työskenteleviä lukuun ottamatta) pakenevat lomaa viettämään muualle, eli kaupunki on oikeasti turistien valtaama. Monet paikat, esim. oikeasti hyvät ja suositut ravintolat ovat kiinni, koska omistajat pitävät lomaa elokuussa. No, ruokaa saatiin kuitenkin, ja järkyttävään ihmisvilinään ja jatkuvaan kuhinaankin tottui. Välillä oli ihan hauska katsella turistien vilskettä, koska ihmisiä oli ihan ympäri maailmaa.

Toisaalta, kaupungista löytyi niin paljon kiinnostavaa näkemistä ihan perusturistikohteiden ulkopuolelta, että kannattikin haahuilla omia reittejä. Elokuussa hyvää oli sää (ei ollut liian kuuma, aurinkoa ja pilvisyyttä sopivasti, ja rankkasade ukkosmyrskyineen Barcelonan kaduilla oli myös oma elämyksensä). Elokuussa oli myös ihania tapahtumia, joista esim. katujuhla La Fiesta de Gràcia oli aika huikea. Oli musiikkia laidasta laitaan, kunnon punkia, vähän rokimpaa ja soulimpaa ja vaikka mitä. Ruokaa ja juomaa kaduilla, ihania markkinakojuja. Ja ne kadut! Ne oli koristeltu ihan huikeilla tavoilla! Pitää etsiä puhelimesta kuvia myöhemmin. Elokuu ajankohtana oli suotuisa siinäkin mielessä, että FC Barcelonan kauden avausmatsiinkin päästiin. Ja... olihan se!

Tässä pikainen katsaus minun Barcelonaani. 
Olen varmaan ollut edellisessä elämässä katalaani.Lisää kuvia jossain vaiheessa, kun on enemmän aikaa kaivella kuva-arkistoja. Ja Barcelonaan palaan vielä, muutenkin kuin kuvien muodossa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti