No, joka tapauksessa:
- Kesä oli pitkä ja kuuma. Jo toukokuu, jonka sain vielä viettää täysin vapaalla, oli ajoittain ihan oikeaa kesää, joten senkin takia tänä vuonna kesä tuntui poikkeuksellisen pitkältä.
- Kesään kuului kesäisiä taidejuttuja, linografiikkaa, kortteja, koruja ja muuta pientä, mitä muulta kesänvietolta ehti. Kesä oli arkisin töissä käymistä, mutta onneksi myös uimista, mustikanpoimintaa, auringonottoa, chillailua ja grillailua. Hienoja pikku lomareissuja, huvipuistoa, rantoja, kaupunkeja, herkuttelua, lämmöstä nauttimista ja välillä kärsimistäkin. Kivien maalaamista ja valokuvaamista. Kesä tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan, ja oikea lomakin odotti loppukesästä, ja oli koko ajan vasta edessä päin! Barcelona vei mukanaan, ja siitä ehkä tuonnempana lisää :)
Kaikkia kesän juttu juttusia on mahdoton alkaa tänne jälkikäteen keräämään, eikä ole tarkoituskaan, joten tässä pikku hiljaa jotain ajankohtaisia juttuja.
Mustikat oli sen verran ajankohtaisia vielä ihan äsken, että niistä pitää tempaista yksi keksimäni ohje heti tähän alkuun:
LITTLE BLUEBERRY CHEESECAKE
with white chocolate & lime
(halk. n 17 cm)
Pohja:
n. 0,5 dl juoksevaa margariinia
n. 1,5 dl keksinmuruja, esim. Bastoigne kandisokerikeksi
Täyte:
1 prk valkosuklaa-limerahkaa (Valio)
1 tlk vispikermaa (ja kerman maustamiseen 1 tl vaniljasokeria, 3 tl sokeria)
1 rs Philadelphia maustamaton tuorejuusto
2,5 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunanmehua
Päällinen:
1 dl sulatettuja mustikoita
3 tl sokeria
1,5 liivatelehteä
2 rkl mustikoiden mehua
0,5 rkl vettä
1 tl sokeria
Päälle:
Rouhittua valkosuklaata
Murskaa pohjaan tulevat keksit muruiksi kaulimen avulla pakastepussissa.
Sekoita keksinmurut ja juokseva margariini, painele pohja leivinpapaerilla vuorattuun (halkaisijaltaan n. 17 cm) pikku irtopohjavuokaan ja laita viileään hetkeksi.
Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja makeuta sokereilla. Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä reilu 5 min, ja kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada ohuena nauhana rahka-juustoseoksen joukkoon. Kääntele vispikerma täytteen sekaan.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja annan hyytyä ainakin muutama tunti tai yön yli.
Sulata mustikat, lisää joukkoon maun mukaan sokeria (n. 3 tl). Liota liivatelehtiä (1,5 kpl) kylmässä vedessä 5 min, kuumenna vesi ja mustikkamehu sokerin kanssa, liota liivatelehdet joukkoon ja kaada mustikoiden sekaan. Sekoita, anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna päällisen hyytyä viileässä ja koristele kakku rouhitulla valkosuklaalla.
Ainesten mitat ovat hieman suuntaa-antavia, koska tämä kakku syntyi kokeiluna fiiliksen mukaan, enkä kovin tarkasti ainesosia mittaillut tai laittanut ohjetta ylös. Liivatelehtien outo määrä selittyy sillä, että kaapista löytyi neljä liivatetta, jotka sitten jaoin täytteen ja päällisen kesken :)
Mutta eiköhän tälläkin ohjeella jonkinlaisen kakkusen saa aikaiseksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti