sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Poikkeavien yksilöiden kaupunkijuhannus

Kuten Kouvolan Sanomissa todettiin juhannuksenvietosta, vain mökittömät ja muuten poikkeavat yksilöt jäävät kaupungin rauhaan

No, halusin tietysti kuulua muuten vain poikkeaviin, joten vietin hiljaisessa kaupungissa talonvahtina laatuaikaa itseni kanssa, seuranani siskon kaksi kissaa ja koira. 


Juhannusaattona ilma oli aivan täydellinen, ja auringosta sai nauttia pitkälle iltaan saakka. 
Juhannusaaton kunniaksi herkuttelin savulohella, valkosipulisillillä, fetasalaatilla, uusilla perunoilla ja muilla kesäisillä lisukkeilla. Uusien perunoiden kanssa keitin samalla porkkanoita, jotka maustoin lopuksi lime-pippurisekoituksella ja yrteillä. Ihan toimiva lisuke, koska keitetty peruna ei ole koskaan ollut mun juttu. Eläimillekin raaskin antaa pikku nokareet lohta maistiaisiksi. 
Juhannuspäivänä keksin uuden "juhannusperinteen", eli lähdin siskon Jopolla ajelemaan lähistölle kameran kanssa. Eli jos joku näki epäilyttävän tyypin tienvarressa kykkimässä, se olin vain minä kuvaamassa lupiineja ja muita juhannuksen kukkia :) 

Ilma oli mukava, vaikkakin pilvinen ja vähän painostava. Joku epäilyttävä musta Volvokin ajeli asutusalueella, mutta olin jo etukäteen varautunut mahdollisiin murtovarkaisiin aseinani kävelysauvat, pari kissaa ja pieni koira :) Onneksi edellä mainituille ei ollut käyttöä, kirveestä puhumattakaan. 


Kaiken kaikkiaan juhannus sujui siis oikein leppoisissa tunnelmissa, ja hoitoeläimetkin pysyivät hengissä. 

4 kommenttia:

 1. On täällä muitakin "poikkeavia" jotka vietti jussin kaupungissa eläinlauman keskellä. Mielestäni se on itseasiassa tyylikkäämpää olla kaupungissa. Mökillä olo on niiiin nähty... Been there done that!! :-) Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä :) City-juhannuksesta tulee kyllä mun juttu jatkossakin :)

   Poista
 2. Mekin ollaan monesti oltu juhannus kaupungissa. Hiljaisessa keskustassa on oikeasti jotain aika viehättävää ja eksoottista on myös grillailla ja evästellä kaupungin suosituimmalla rannalla ihan yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli omanlaisensa tunnelma, kun kaupungissa oli niin rauhallista ja jotenkin vaan leppoisaa :)

   Poista