sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Roomalaista lohisalaattia ja muuta mukavaa sunnuntaille

Aurinkoisesta säästä huolimatta pääosin sunnuntai meni kotijuttujen parissa. Ihanaa, kun kesällä ei tarvitse tuijotella telkkaria, niin on aikaa vaikka mihin muuhun.

Aamupäivällä kierreltiin olemattomia alennusmyyntejä: mitään ei löytynyt, mutta tulipahan käytyä. Sinuhen kahvilasta saa parhaat karjalanpiirakat munavoilla (testattu viime viikolla), joten siitä koukkasin miniaamiaisen nro 2. 

Juhannuksen savulohet päätyivät päivällissalaattiin, jonka nimesin "roomalaiseksi lohisalaatiksi" raaka-aineiden perusteella: Italiaa salaattiin toi minimozzarella ja tuore basilika, ja salaattina käytin tällä kertaa paikallisen puutarhan Roomansalaattia. Kesällä ruoanlaitto on niin helppoa, kun kunnollisia, tuoreita raaka-aineita on saatavilla kohtuulliseen hintaan. Seuraavana ruokalistalla tulee olemaan vuohenjuusto-tomaattipiirakka, jonka ohjeen löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Ei voi mennä pahasti metsään sekään :)

Salaatinkastikkeeksi laitoin sekä vaaleaa balsamicokastiketta että aiemmin markkinoilta ostettua Ruukin Pehtoorin kastiketta. Salaatin kaverina oli tuoretta ciabattaa, jonka päällä sulatejuustoa ja valkohomejuustoa.Toimii! 
Kotitöiden lisäksi oli paljon hommaa korujen parissa, joten tässä muutamia uusia maatuskoja ja rannekoruja. Muutamia tilaustöitä olen jo aloittanut suunnittelemaan, joten ne täytyy toteuttaa ennen muita uusia viritelmiä. Ja kunhan tilaukset maailmalta alkavat lähiviikkoina saapua, pääsee sitten kokeilemaan lisää uusia juttuja.
Helmikorukokeilu erikokoisista ja -värisistä vahahelmistä, 
koska kaiken ei aina tarvitse olla symmetristä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti