tiistai 21. tammikuuta 2014

Ihana pakkaspäivä!

Tänään on ollut ihan tavallinen tiistai, mutta superkaunis pakkaskeli teki siitä jotenkin poikkeuksellisen mukavan. Näpit jäässä oli pakko räpsiä muutama kuva puhelimella, kun oli vaan niin kaunista!!!

Aamupala oli yllättävän ravitseva, sillä energiaa riitti iltapäivään asti. Keksin aamulla kokeilla sitruunanmakuista tuorepuuroa, ja hyvää olikin! Leipää tulee syötyä nykyään aika vähän, ja aamulla nautinkin leivän sijasta paistettua kananmunaa, juustoa ja ituja. Todella maukasta ja simppeliä. 

Joo-o, olen ihan koukussa ituihin!!! Ollaan kotona idätetty jo adzukipapuja, vihreitä linssejä ja nyt viimeisimpinä mung-papuja. Eli ituhipiksi tässä on vähitellen alkanut muuttua :)
Kävin aamupäivällä kirpparilla katsomassa pöydän tilanteen, ja ihan hyvin oli tavaraa sieltä mennyt viime visiitin jälkeen. Samalla reissulla hurautin talvimaisemien lumoamana kirjastoon, jossa ei ole tullut käytyä piiiiitkään aikaan. Haluamani kirja oli vielä lainassa (niinkin sivistävää lukemista kuin Lars Keplerin Nukkumattia kävin etsiskelemässä), mutta pari muuta kiinnostavaa kirjaa lähti mukaan. Liisa Karvisen "Riisiä tiskin alta -Tarinoita nousevan auringon maasta" kiinnostaa Japani-aiheesta johtuen. Kirja avaa lukijalle tarkemmin japanilaista kulttuuria ja arjen elämää. Tulevaisuuden haaveissa on matka Japaniin, joten taustatutkimus on aloitettava hyvissä ajoin (matkaopas-kirjanen meillä tosin jo odottelee valmiina kirjahylyssä...)

Toinen lainaamani teos, Alyson Richmanin "Van Goghin viimeinen rakkaus" kertoo Vincent Van Goghin viimeisistä vaiheista ennen traagista loppuaan. Vaikutti ainakin takakannen perusteella hyvältä kirjalta. Eli mielenkiintoista luettavaa löytyi, ihan vahingossa hyllyjä silmäillessä. Eiköhän näiden parissa saa vähän pakkaspäiviä kulutettua, jos ei ulkona tarkene koko ajan olla...

Mutta kirjaston uumenista takaisin talvimaisemiin... 

Huomenna pitääkin lähteä ajoissa kameran kanssa liikenteeseen, jos on yhtä kaunis keli kuin tänään. 

Tänään mukava talvipäivä sai innostumaan myös kokkailuista, joista kirjoittelen enemmän jossain vaiheessa, kuvien kera. 

Ihania kasvisruokia ja muita herkkuja on tullut kehiteltyä :)
Mm. panna cottaa ja lemon curdia tehty ensimmäistä kertaa itse (millä lopputuloksella, se on vielä arvoitus...

Wuhuu, kohta alkaisikin olla jo reseptit kehiteltynä vaikka keittokirjaa varten :) Huomiseksi ajattelin kokeilla kookosmaitoa tuorepuuron teossa. Se on joko tosi hyvää tai sitten tosi pahaa. No, huomiseen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti