perjantai 31. tammikuuta 2014

Ihme viikko :)


Tämä torstai ja kulunut viikko on ollut hyvällä tavalla erikoinen. Kaikenlaista yllättävää ja mukavaa on tapahtunut. 

Alkuviikosta tein löytöjä ostoksilla käydessäni, esim. Max Factorin kosmetiikkaa löytyi oikein sopuhintaan (0,20 - 1e kpl...) Kynsilakka, kolme luomiväriä ja Lorealin huulikiilto, kaikki yhteensä alle 3 euroa... Ei paha sijoitus siis! Kaupan päälle vielä ilmaiset näytepullot shampoota ja hoitoainetta, ja apteekistakin järjestyi ilmainen silmänympärysvoide, joten näillä pärjännee jonkin aikaa :) 


Tällaiset kärpässienikynnet syntyi uudella Max Factorin euron lakalla, sävy Sunset orange.

Ja sitten kosmetiikasta taiteen puolelle...

Keskiviikkona kävin Ilkka Lammin näyttelyssä taidemuseo Poikilossa, ja oli kyllä uskomattomia töitä. Niin kauniita pintoja, hahmoja, sävyjä ja tekniikoita, että hiljaiseksi veti. Teknisesti ja tunnemataan niin taitavaa, että vaikea kuvailla: menkää ihmeessä katsomaan! Muutenkin kunnioituksella ja hiljaisuudessa tuli teoksia katseltua, eikä pelkästään Lammin traagisesta kohtalosta, vaan nimenomaan  lahjakkuudesta johtuen. Totta kai myös se, että vastavalmistunut lupaava taiteilija menehtyi juuri uransa alkumetreillä (vasta 24-vuotiaana), mietitytti teoksia katsellessa. 

Näyttelyn myötä nousi huikea arvostus Lammin tekemää taidetta kohtaan, koska hän ehti lyhyeksi jääneen uransa aikana luoda niin paljon ja niin hienoja teoksia. Harmi, ettei näyttelyä saanut kuvata eikä museokaupan korteissakaan löytynyt niitä teoksia, joista eniten pidin. No, saattaa olla, että pitää käydä vielä uudelleen näyttely katsomassa. Sen verran vaikuttavaa oli.

Yhden kuvan sain näyttelyjulisteesta, jossa Lammin teos "Pariisitar" v. 2000. 

Tässä ei toisaalta ole kauheasti mitään, mutta toisaalta siinä on kaikki. Kaunista.Torstain taidepläjäys oli puolestaan se, että sain Suomen taideyhdistykseltä kirjeen. Luulin kuoressa odottavan laskun jäsenmaksusta, mutta kirjeessä ilmoitettiinkin "arvoisalle vastaanottajalle" voitosta vuoden 2013 taideteosarpajaisissa :) 
Eli Erakko- niminen teos pitäisi noutaa Helsingistä kevättalven aikana. En ole työtä etukäteen nähnyt, eikä netistäkään kauheasti tekijästä löytynyt tietoa tai kuvamateriaalia. Mielenkiintoista! Ja sitten vaan odotellaan, että teoksen tekijästä tulee todella kuuluisa, ja olenkin onnellinen arvokkaan taideaarteen omistaja!

Se siitä voitosta, sillä arkisempi yllätys odotti keramiikassa. Osa töistä ei onnistunut, mitä vähän aavistelinkin lasitusvaiheessa. Viime viikolla yksi rouva muuten tuli katsomaan töitäni ja kehui, kun on niin kivoja KISSOJA. Oikaisin siinä ohimennen töideni olevan pöllöjä. No, kukin näkee mitä haluaa nähdä :) 

Tässä alla ne "kissat" (eli pöllöt) ennen ja jälkeen lasituspolton.Tämä mustasavesta tehty pöllö on tosi pieni, ja siitä varmaan tuleekin riipus.

Ai niin, sunnuntaina tuli leivottua pitkästä aikaa pullaakin. Perinteisestä pullataikinasta syntyi korvapuusteja ja hyvien apuleipurien kanssa keksittiin myös ei-niin-perinteisiä pullia... 

Uunista tuli siis ulos mm. koiria, käärme, kilpikonna ja maailman pienin korvapuusti. 

Hauskaa oli ja hyvää pullaa tuli monta pellillistä!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti