tiistai 25. helmikuuta 2014

Macarons-pohdintaa ja muita herkkujuttuja

Taiteen lisäksi suhtaudun intohimoisesti leivontaan (kuten minut tuntevat jo tiesivätkin). Kirjastosta kävin hakemassa vähän lisäinspiraatiota, ja löysinkin ihania kakku- ja leivontakirjoja. Alun perin menin kirjastoon katsomaan yhtä näyttelyä, mutta olinkin liian aikaisessa ja näyttelyn avautumiseen oli yli tunti. Niinpä hyödynsin kirjastossa käynnin ja vilkaisin, josko löytyisi jotain kivaa luettavaa. Edelliset kirjat pitikin jo uusia, kun en niitä ehtinyt (!) lukea kuukauden laina-ajassa. Vincent van Goghin loppuajoista kertova kirja on jo puolessavälissä, joten sen varmaan saan luettua...

Yleensä etsin leivontavinkit ja ideat netistä, kun haluan kokeilla jotain tiettyä juttua, mutta välillä on kiva vaan selailla ruokakirjoja ja löytää sitä kautta uusia vinkkejä. Aina kun ei etukäteen voi tietää, mitä haluaisi tehdä.


Nyt on suunnitelmissa leipoa jotain pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa lauantain avajaisiin. Mitään kermakakkuja ei ole suunnitelmissa, vaan jotain näppärää naposteltavaa. Pitäisi selvitä mahdollisimman halvalla ja helpolla, mutta tuloksen pitää kuitenkin miellyttää minua (ja ehkä niitä vieraitakin). Siksi hieman pohdintaa jo etukäteen. 


Ja ne hiton macaronsit kummittelee mielessä, kun niistä oli kaverin kanssa aiemmin puhetta (kiitos vaan toveri M). Jenni Höijerin kirjassa "Sokerileipurin hurmaavat herkut" löytyy ihania ja simppeleitä ohjeita, myös macaronseja usealla eri täytteellä. Pitäisikö??? Mietityttää vaan, kuinka paljon etukäteen mitkäkin jutut voisi valmistaa, ettei menisi sitten koko lauantai keittiössä tuskaillessa. Macaronsit varmaan voisi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää vasta ennen tarjoilemista. Hmmmm.... jatketaan pohdintoja!


Kirjastovisiitin jälkeen kävin hakemassa energiaa lempipaikastani ravintola KMC:sta, jonka ruoasta olen ihan riippuvainen. Viime kerrasta olikin jo tosi kauan, joten nyt iski himo saada KMC:n ihanaa paistosta ja salaattia (vaikka päiväruoka odottikin autossa): suosikikseni on noussut listalta Gratin mix savulohella ja katkaravuilla. Annos on toisaalta yksinkertainen, mutta kuitenkin järjettömän maukas!!! Ihanaa ratatouillea...Ja raikasta salaattia...
Ja paistos, jonka salaisuus lienee kastike ja se, ettei juustossa ole säästelty! Lisäksi savulohi ja katkaravut ovat tässä annoksessa maistuneet joka kerta poikkeuksellisen hyviltä. Nam, nam, nam!

Kotona ei ole viitsinyt edes yrittää pyrkiä samaan, koska pettymys olisi taattu. Ilmeisesti tämänkin lempipaikkani tulevaisuus tuo jotain isompia muutoksia tullessaan (toivottavasti suosikkiruoat pysyisi jotenkin listalla...), kuten on muillekin lempipaikoilleni käynyt. Ikävä tosiasia nimittäin on se, että kotikaupungissani ei ole montaa mainitsemisen arvoista ruoka- tai herkuttelupaikkaa (tarjontaa koostuu lähinnä mauttomasta lounasruoasta tai mitäänsanomattomista ketjuravintoloista). Pahimmista ruokapettymyksistä voisikin joku kerta kirjoittaa ihan oman tarinan!

Mutta lempiravintolalleni siis kiitos, ruoka oli juuri sitä, mitä odotinkin sen olevan, ja lounaaksi ostettu salaatti säästyi huomiselle :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti