sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Helpotusta pizzanhimoon

Ai niin, kuluneen viikon aikana iski myös armoton pizzanhimo. Melkein sorruin jo hakemaan lähipizzeriasta herkkupizzan, mutta onneksi muistin pakkasessa olevan taikinapallon juuri sopivasti yhtä pizzaa varten. Muut ainekset löytyivät kaapista (ja meidän ruokakaapeistahan löytyy yleensä vaikka ja mitä) ja lopputuloksena olikin herkullinen kasvispizza Välimeren tyyliin. Ja oli kyllä parempi kuin pizzeriasta haettu!

Viimeksi pizzaa tehdessäni tuli sen verran reilun kokoinen taikina, että ajattelin testata, miten taikina käyttäytyy pakastimessa. Olin pyörittänyt taikinasta pallon, käärinyt leivinpaperiin ja laittanut pakastepussiin. Hyvä juttu tällaisia "hätätilanteita" varten. Pakastettu taikina oli ihan yhtä hyvää kuin juuri tehty. 

Annoin taikinapallon sulaa hissukseen huoneenlämmössä, ja sillä aikaa pengoin kaapeista potentiaalisia pizzantäytteitä.
Tähän kasvispizzaan tuli siis päällisiksi seuraavanlainen setti:

Kastike: tomaattipyrettä, luomuketsuppia ja muutama rouhaisu mustapippuria
1 sipuli
muutama nokare vuohenjuustoa
muutama viipale kesäkurpitsaa (viipaleiden päälle pari rouhaisua sitruunasuolaa ja mustapippuria)
2-3 tl (tuore)pestoa
juustoraastetta edam- ja pecorino-juustosta
pizzamaustetta
pinjansiemeniä

Paistoin pizzaa 250-asteisessa uunissa 10 min ajan. Viimeisten parin minuutin ajaksi ripottelin päälle vielä reilusti pinjansiemeniä. 

Hyvä ja maukas, melkein jopa luksus-pizza syntyi siis jääkaapista löytyvistä jämistä, ja pizza oli hyvää ilman tomaattia tai muita perinteisiä täytteitä. Pitääkin jatkossa pitää aina valmiiina pakastimessa pizzataikinapallo tai pari!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti