perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hurja muodonmuutos

Tämän viikon projektina on ollut parvekkeen kevätsiivous (eli hurja muodonmuutos). Koska parvekkeesta on vuosien saatossa tullut oleskelutilan lisäksi myös rojuvarasto, ei kevätsiivous käynyt ihan yhdessä illassa. Tässä olisi ollut hyvät ainekset johonkin kaamein kämppä-ohjelmaan, koska lähtökohta oli aika, hmmm.... hurja :) Mutta tämän massiivisen projektin edistymisen ajattelin dokumentoida omaksi muistoksi ja opetukseksi (älä kerää rojua joka nurkkaan) ja samalla muillekin jaettavaksi. 


Parvekkeelta sai lähtöpassit mm. isot puiset lattialaatat, joiden alle on kivasti kerääntynyt kaikki pihan puista lentävä ja muu roska. Puulaatat pääsivät uuteen parempaan kotiin uusiokäyttöön, ja minä sain vihdoin parvekkeen oikean kivilattian näkyviin! Kukkaruukkuja, sähkögrilli, mullanjämiä, rikkinäinen tuoli, kosteuden pilaama puukaappi, sisustustavaraa ja muuta rojua vietiin iskän avustuksella jäteasemalle. Olipas mukavaa päästä eroon turhasta roinasta! Siellä ihan innoissani heittelin rojut oikeisiin lajittelupisteisiin. No, pari kukkaruukkua piti pelastaa äitin jätekuormasta, mutta muuten siis keskityttiin vanhasta luopumiseen.

Parvekkeen hurja muodonmuutos eteni siis ylimääräisen roinan hävittämisen jälkeen siivouksella ja kalusteiden siirtelyllä. Tämä vaihe kesti jonkin aikaa... Jotta lattiapinnat sai kunnolla siivottua, sain raahata pöytiä, hyllyä, tuoleja ja muuta irtaimistoa moneen kertaan parvekkeen nurkasta toiseen, ja välillä sisällekin. Rankkaa, mutta aika antoisaa hommaa. Välillä paistoi aurinko, ja puuhailu oli oikein mukavaa. Ja välillä oli kaamea myräkkä, jolloin tuuli pöllytti roskia parvekkeelle aina sitä mukaa, kun olin saanut siivottua. Inspiraatioksi olin hankkinut pari kimppua keltaisia tulppaaneja (ihanaa, kevät!) ja kiirastorstaina ostin vielä vähän helmililoja uudistuneen parvekkeen kunniaksi. Projekti ei vielä ole valmis, mutta hyvällä mallilla.

Tadaa, parvekkeen uusi ilme! 

Tällä hetkellä tosin napakka kevättuuli heittelee parvekkeelle laittamiani pikkumattoja näköjään ihan minne sattuu, joten lisää hommaa on luvassa.

Ihana ilta-aurinko! Parvekkeen viimeistely jatkukoon seuraavana päivänä. Koko pyhäpäivä onkin mennyt touhutessa ja kukkia ihastellessa. Tämmöistä sen pitää keväällä ollakin!

2 kommenttia:

  1. Hienoa Janna, tulipa upea. Kuin suoraan jostain sisustuslehdestä. I am very proud of you! Well done!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! Olen itsekin enemmän kuin tyytyväinen :)

      Poista