sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viikkokatsaus ja perinteinen pannukakku

Vaihteeksi täälläkin... Blogi jäänyt taas vähän unholaan muilta puuhilta, mutta nyt oli aikaa päivitellä tätäkin. Kulunut viikko on vierähtänyt aika arkisissa merkeissä: auton siivousta (aikamoinen urakka...) ja katsastusta (huikea jännitysnäytelmä päättyi suhtkoht onnellisesti), kesärenkaiden vaihtoa (olin mukana apulaisena), keramiikassa puuhastelua kuukauden tauon jälkeen, kaupoilla ja asioilla kiertelyä, kaverin uuden perheenjäsenen (pikku-Ukko papukaija) ihastelua ja kotona puuhastelua. Ai niin, pääsin myös ihanan tyttösen "Kahvila-Nellin" avajaisiin, mistä tuli kyllä erittäin hyvälle tuulelle. Tarjolla oli vastaleivottuja pipareita ja sekamehua, ja kyllä maistui! Itsekin samanikäisenä tykkäsin kovasti leipoa ja järjestellä milloin mitäkin "katukahvilaa" kavereiden kanssa, vieläpä melkein naapurissa. 




Viikonloppu menikin aika pitkälti kaappien järjestelyn parissa... Välillä tosin karkasin asioille kauppaan siskoni kanssa. Siivouksen ja järjestelyn lomassa tuli ratsattua vaatekaapit ja laitettua sivuun liian isot vaatteet ja sellaiset vaatekappaleet, joita ei koskaan tule käytettyä. Samalla tuli tehtyä mukavia löytöjä, koska omasta vaatemäärästä löytyy aina jotain "uutta", jota ei ole muistanut edes omistavansa. Eli vähän kuin olisi vaatekaupassa käynyt! Talviset vaatteet ja asusteet tungin sängynaluslaatikkoon odottelemaan kylmempiä aikoja. Tai siis osan talvivarusteista, koska ei sinne laatikkoon kovin paljoa mahtunut. Aika paljon vaatetta ja sisustustavaraa lähtee myös kirpputorille, koska edelleen on hinku päästä eroon tarpeettomasta tavarasta ja samalla saa vähän rahaakin. 

Siivousprojektin myötä aikamoinen määrä askartelu-, koru- ja taidetarvikkeita löysi vähitellen paikkansa hyllyistä, kaapeista ja laatikoista. Toivotaan, että uusi järjestys säilyisi edes hetken, ennen taas tuttua luovaa kaaosta. Tämän vuoksi jonkinlainen työtila tai työhuone olisi enemmän kuin tarpeen, koska keittiön pöytä (niin kiva ja toimiva kuin se onkin) ei vaan ihan riitä kukkien laittoon, korujen tekoon, maalaamiseen, askarteluun, valokuvaamiseen, leipomiseen ja ruoanlaittoon tai ompelujuttuihin... Mutta toistaiseksi on tällä tavalla jotenkuten selvitty, joten on kai tyydyttävä siihen edelleen, ja toivottava, josko joskus haave omasta tilasta toteutuisi.

Sunnuntaiksi lähdettiin lepokotiin "maalle" ja keksittiin tehdä perinteistä pannukakkua, jota nautittiin iltakahvin kanssa. Pannukakusta tuli muhkea ja rasvainen, taikinaan käytin oikeaa voita. Pannukakun kaveriksi oli lettuhilloa ja kermavaahtoa. Ah, ihanan epäterveellistä! Olen muka-vältellyt vaaleaa vehnää ja valkoista sokeria, joten tässä siis lopputulos :)

Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta osoitteesta: http://www.valio.fi/reseptit/pannukakku-1/

PERINTEINEN PANNUKAKKU 
(uunipellillinen)

AINEKSET:
4 kananmunaa
1 l maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl sulatettua voita

VALMISTUS:

Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat ainekset ja jäähtynyt voisula. Anna taikinan turvota 30 min ajan.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pirskottele vettä uunipellille, ja aseta sille leivinpaperi. 

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperille ja paista uunin keskiosassa ensin 15 min 250-asteisessa uunissa. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min ajan tai kunnes pannukakku on sopivan kypsää pohjasta ja pinnalta. (Suojaa pinta tarvittaessa liialta tummumiselta laittamalla pannukakun päälle loppuvaiheessa leivinpaperi.) 

Tarjoile hieman jäähtynyt pannukakku hillon ja kermavaahdon kera (ne on ne ainoat oikeat pannukakun lisukkeet mun mielestä)


  

Me lähdetään vielä paistamaan pihalle makkaraa (ja soijanakkeja), eihän kello vielä ole edes yhtätoista... Muillakin täällä "lepokodissa" on lomaa tai vapaata, joten voi tällaistakin harrastaa.

Eipä muuta kuin maistuvaa sunnuntai-iltaa ja kaikkea hyvää alkavalle viikolle! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti